30 november 2009

Hjältar och blomster och barn


Naturligtvis gjorde han det, avgjorde El Clasico, Hr Ibrahimovic! Hade det varit fiction skulle det bara varit för mycket, men nu är det realitet, folks! *harkel* landslaget, någon?

*Tata*! Nu blommar min vita amaryllis, stolt och vacker. Jul, någon?

Sonen kom hem över helgen. Mycket trevligt att se glimt av honom ( i en något
långhårigare version än senast ;-) ). Sax någon?

I helgen var min man och jag och hälsade på vår dotter i Linköping. Vi gjorde stan, tittade på julskyltningen, åt gott och myste. Härligt. Julstämning med tänt adventsljus på söndag morgon. Julstämning, någon?

Ha det gott, där ute!



25 november 2009

Luftvägsinfektion...


...feber, ont i kroppen och fru doktorn sjukskrev mig veckan ut och sa att ta det mycket lugnt. "Vila, mycket vätska och Alvedon". (Fick även en "hästmedicin" för hostkraxet.) Inge Kul är alltså på besök. Jag VILL INTE vara sjuk. Face facts och ta hand om sig, är vad som gäller.

Det är första advent på söndag och jag har inte förberett någonting (förutom en adventsstake som stått klar sedan ett par veckor) pga att jag är sjuk. *Morr* Jag som älskar att pyssla. Men, men, man blir väl frisk snart...och då ska vi hämta en adventsgran och ställa upp och ljussätta. Mysigt.

Nu ska jag gå och lägga mig igen...orken är nada...

Ta hand om er!

20 november 2009

På tal om julen...


När jag läste detta skrattade jag gott. Det är bra att se saker ur andras ögon, i detta fall Hr Wandus. Många tänkvärda tankar om vårt julfirande....

Ps. Är otroligt nyfiken på hur en porrälg ser ut...Ds

19 november 2009

Suuk igen..


...och den här gången är det värre. Hög feber, ont i ryggen, hostar, snuvar, ont i huvudet och orkar zero/nada. Är helt borta. JAG VILL INTE vara sjuk. Men det är väl bara att ta hand om sig.

Lyssnar på julmusik. För tidigt? Snart är det ju första advent, så det är legitimt. Det är "I denna natt blir världen ny". Jag är ingen
fan av Carola i vanliga fall, med undantag av hennes julskivor. Där kommer hon verkligen till sin rätt. Funderade ett tag på att köpa hennes nya engelskspråkiga julskiva, men det bidde inget. Det blev EMD istället och det är jag nöjd med.

Ta hand om er!

18 november 2009

För att vara julaholic...


...så har jag varit mycket sparsam med att skriva om julen. SLUT med det, kära vänner!

Vi börjar med Alladinasken. Som ni kanske läst så tar Marabou hjälp av folket för att rösta ut den pralin ur asken som är minst populär. (Robinsontänket genomsyrar samhället och har nu hunnit fram till julen...) Om man vill rädda sin
favoritpralin kan man rösta (här) . Jag har röstat på körsbär i likör, älskar den, i motsats till många. Vi får väl se...

Har gjort en jullista. Har bara hunnit till maten och adventspysslet. Som sagt var, lite seg i år. Har haft och har mycket att göra... Nåväl, nu börjar julkänslan komma lite smått.

Köpte EMD:s julskiva i måndags. Klart godkänd. En julCD med känsla. Vissa sånger överraskade, som "Ave Maria" och min alltimehigh "Koppången", men min favorit blev den specialskrivna "Välkommen hem", den var jättefin. En del av kostnaden går till Childhood, så ska ni köpa en julCD, köp den.

15 november 2009

Söndag morgon...


Det är söndag morgon och jag sitter ensam vid frukostbordet. Trots att jag gick och la mig sent vaknade jag tidigt. Tittade på Bruce i "Die Hard 4.0". Vad säger man? Mr Willis förnekar sig inte: action med glimten i ögat.

I fredags var det urnnedsättning för pappa. Bara jag och min bror deltog. När jag parkerat bilen vid kyrkan så bröt solen fram. Det var så vackert och kändes som en blinkning...

Under klockringning förde vi pappa till sin sista vila. Jag hade bundit en grandekoration och satt två små fåglar på. De skulle symbolisera mamma och pappa. Det blev ett fint farväl och en fin dag.


11 november 2009

Ja e suuuk


...och det är INGET kul alls. Kände redan i måndags, på jobbet, att allt inte var som vanligt. Frös och var allmänt ruggig. I dag är kroppen i olag, febern härjar och huvudvärken ligger under pannbenet och jäklas. Men någon gris är inte inblandad, tror jag inte...då är man väl helt borta?

Vad anbelangar stjärninköpen på Rusta så blev det den mindre sorten, tre röda och en rosa. Ska bli kul att hänga upp. Ingen ide ni vimlar med ögonen, jag ÄR en julaholic!

Må så gott där ute!

9 november 2009

Erkänner villigt

Ja, jag vet...erkänner villigt. Har ju redan berättat att jag är fast. Älskar allt som har med högtiden julen att göra. Just nu surfar jag runt bland diverse julbloggar (en fastnade under juligt t.h.).

Annars...jobbat i helgen. "Nä, har du jobbat? Vad ovanligt!" *harkel*

Ska titta förbi Rusta efter jobbet idag. Ska köpa fönsterstjärnor till det nya kontoret. *mys* Blir nog den här röda:



Ha det bra där ute!

5 november 2009

Dagens skörd

Det är tydligen väldigt svårt att skapa någonting eget, att vara originell. Varför, varför, varför stjäl man andras arbete? Be offentligt om ursäkt gör om, gör något eget.


Det snöar. Bra: det ska vara snö på vintern. Dåligt: man ska ha dubbdäck påsatta...hade jag inte...fick låna en annan bil i morse.


Håller alla tummar och ber många böner för ett negativt besked.


3 november 2009

Jultokig...

...är undertecknad. Gillar att pynta inför advent och jul, gillar att tänka ut, leta och köpa julklappar, lyssna på julmusik, gillar att...ni förstår?

T.ex. så har jag redan köpt de första julklapparna. Vadå? Det är väl bra att vara ute i tid! Ser jag någonting bra under året köper jag det.

Det finns fler är jag på nätet. (Titta till höger...)

Nej, nu blir det frukost. Ta hand om er!

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...