Dis & dimma |
Höstfärgen är favoritfärg |
Cykla eller sparka i löven? |
Halloween kan man fira på många sätt |
En lövblöt brygga bör man beträda försiktigt |
Äppelpaj med vaniljsås, någon? |
Pajdeg:
150 g smör
4 dl
vetemjöl
2 msk vatten
Fyllning:
150 gr smör
2 dl socker
3 ägg
3 msk mjöl
4 msk mjölk
0,5 tsk salt
200 gr philadelphia ost
2 tsk
vaniljsocker
4 äpple
1. Dela smöret och lägg det i en matberedare. Häll över mjölet och
vattnet.
2. Kör tills degen klumpar ihop sig. Låt stå svalt i ca 30 minuter. Kavla
sedan ut degen och klä en form med löstagbara kanter.
3. Vispa socker och smör poröst med en elvisp, tillsätt äggen, ett i
taget. Sikta över mjölet, häll i mjölken och saltet. Vispa tills du fått en slät
kräm.
4. Blanda philadelphiaosten med vaniljsockret och ha sedan i det i
krämen.
5. Häll hälften av fyllningen i pajskalet.
6. Skiva äpplena tunt och lägg hälften i pajformen. Häll sedan över
resten av krämen. Avsluta med äppelskivor.
7. Grädda i nedersta delen av ugnen i 160 grader i ca 1 timme. Låt
kakan svalna.
Recept: Tasteline
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar