7 augusti 2010

Lull-lull & sol & the Holy Phone

I går, fredag så hade dottern och jag en heldag tillsammans. Mycket trevligt att umgås bara vi två och solen sken på oss!

Vi började med Stockholms slott. Dottern hade aldrig varit där och för undertecknad var det lääääääääängesedan. Vi köpte en kombinationsbiljett och började med våningarna på slottet. Intressant, vackert och en levande historia. Med tanke på kronprinsessbröllopet så var det ännu roligare att relatera till de olika rummen/salarna. Bl.a. Rikssalen där bröllopsmiddagen avhöll
s.

Sedan gick vi vidare till Skattkammaren där Riksregalierna och övrigt kungligt lull-lull håller till. Förutom de kungliga smyckena som hade varit roligt att se. :-( Nåväl, det var en upplevelse. Tittar man närmare på de kronorna så inser man vilket fantastiskt hantverk som måste till.

Dagens glada överraskning var dock museet "Tre Kronor" som ligger i Slottets norra länge i de utgrävda resterna av slottet Tre Kronor. Att gå nere bland resterna av ringmuren och delar av slottet var en upplevelse. Rekommenderas.

Vi tog en lunch på en uteservering på Stortorget i Gamla Stan, en god smörgås med rökt lax och avokado. Mmm..

På hemvägen svängde vi in till Mörby Centrum för att se om vi kunde få tag på en iPhone4. En födelsedagspresent till dottern som inte har lösts ut. Butiken meddelade att den var på ingång så vi fikade lite, gick runt och t
ittade och shoppade i väntan på "gralen". Vi timade precis så vi kom precis tillbaka när telefonerna hade anlänt. Så nu är lyckan gjord. iPhon4 är i dotterns ägo och allt är lugnt.

Idag ska vi serva sonen i hans deltagande i Roslagsloppet. Vi håller tummarna.Inga kommentarer: