17 november 2008

Lyser adventstjärnan?

I går så plockade jag fram alla belysningsattiraljer som hänga/stå framme i advent och under julen. Vita stora adventsstjärnan, röda adventsstaken, metalladventsstaken, de två silveradventsstjärnorna, granslingan, adventsstjärnorna till barnens rum och julgransbelysningen. Det var bara en(!) som inte lyste.
Julgransbelysningen är ett kapitel för sig. Den är ca 20 år gammal och fungerar fortfarande oklanderligt. Jag har bara bytt några lampor under åren. Bra kvalitet. Sämre har det varit med adventsstakarna. Jag vet inte hur många som gått sönder och där vi bytt lampor i tid och otid, men det inte har hjälpt. Det har bara varit att köpa ny. Määän, undantag finns. Metalladventsstaken låg i en loppislåda och då fungerade den inte. Vi köpte nya lampor och, Voila, den lyser numera utan problem! Som sagt, kvalitet lönar sig.

För övrigt så närmar sig första advent med rasande fart. Vi brukar ha öppet hus med glögg och pepparkaka första advent, men det här året så ändrar vi traditionen. Vi kommer att samlas på vårt ställe i norra Uppland för en granletarhelg. Vår mark har just nu massvis med gran i lämplig julgransstorlek, så vi tänkte att våra vänner skulle ta sågen med sig och gå ut och ta sig en lämplig gran! Letandet blandas upp med lite glögg och hembakade lussebullar (bakade 100 bullar i går!) och vi avslutar dagen med att äta middag tillsammans. Ska bli så kul!!

Ps. I väntan på Tomten kan man ju alltid titta på Blossas klassiska reklam: http://se.youtube.com/watch?v=iuVmtjFlnJY. Gillar....både den och glögg. Ds.

Inga kommentarer: