18 maj 2009

Vi har precis kommit hem från Linköping och SOF 2009, eller Student Orkester Festivalen, om man nu ska vara ordentlig, och det ska man väl vara…ibland.

Det har varit kul att se resultatet av allt hårt arbete, som studenterna lagt ner. Bl.a. så har min dotter har arbetat med byggdetaljen(och lite till. Det är en hel del trötta frivilliga studenter bakom SOF.)

På lördagen startade vi på Grönsakstorget, där landshövdingen Björn Eriksson och borgmästare Ann-Cathrine Hjerdt båda var invigningstalare och konferencier.

Det var mycket folk, vackert väder och härlig stämning. Något försenade så kom Kårtegen(stavar inte fel , de heter så!). En del bidrag var genomtänkta (Guantanamo som framtida resort), en del kul (Super Mario) och en del måste man veta bakgrunden till för att uppskatta (Timbuktus luciakonsert). Bäst? Jag gillade Guantanamo. Som sagt var, genomtänkt och studentikos. Me like!

Senare på eftermiddagen så gick vi en runda i Folkets Park. Barer, skumgummistuds(!), studentorkestrar och glada studenter i en skön blandning.Kvällen avslutades med ESC där Norge tog en välförtjänt seger! På sin nationaldag!

Ps. Här två Kårtegecollage: Ds.Inga kommentarer: