28 oktober 2010

Fotografen eller innehållet....och vem städar?


Två saker har slagit mig sedan länge.

Jag läser många inredningsbloggar med glädje. Det ger inspiration i vissa fall, och underbar tittglädje i de flesta.

Men en sak undrar jag över som återkommer i många bloggar: prisandet av fotografer. Missförstå mig rätt, en bra fotograf kan vara skillnaden mellan underbar och katastrof när det gäller att tolka motivet.

Men.... Interiörerna de fotograferar, skall inte de som skapat dessa prisas också? De försvinner i det allmänna lovprisandet över ljussättning och "...underbar portfolio." Fanns det inga fina interiörer så hade inte inredningsfotograferna någon jobb, så fortsättningsvis så tycker jag att man ska se det som ett teamwork och båda ska ha kred.Det andra är tendensen att skapa inredningar som är plottriga och svåra att städa. (Och nu pratar jag inte om inspirationsbilder.) Obehandlade trägolv i ett badrum t.ex. Chabby Chic kanske, men totalt omöjligt egentligen. Golvet kommer raskt att förstöras. Eller miljöer med stilleben en masse. Hu för att städa och damma där... I det sistnämnda så bör väl hemmafrun återinkallas.

Är jag ett surkart? Kanske det. men i det första fallet skall den som gör jobbet äras, inte bara en av parterna och i det andra så ska vi inte återgå till en tillvaro där vi står med dammvippan i handen all the time. Finns så mycket annat att göra i världen...Inga kommentarer: