20 januari 2013

Vem behöver Åre?

Helgen har mannen och undertecknad tillbringat på ön. Underbart är det enda ord som behövs.

Vi tog skotern ut över den snöiga isen. Solen lyste över den glittrande snön. Kallt, -16, så det var raggsockorna och ylletröjan som gällde innan vi fick upp värmen i stugan. 

Kommentarer överflödiga

Vi hade grävt fram vår skidutrustning ur gömmorna. Har inte används sedan....jag tror 10-15 år. Men helt ok och allt passade. (Tur att fötterna inte har blivit större....) Sedan tog vi en tur. Lite ovan i början, men det är väl som att cykla, det kommer tillbaka från någon skrymsle i minnet. Härligt i den gnistrande snön, med solen som spön i backen från en klarblå himmel. Vintern när den är som bäst. 

Furusundsleden har inte lagts riktigt
 När vi kom tillbaka så var det varm glögg som gällde. Nu hade sonen och kompisen kommit ut och de gjorde sig klara för bastubad. 1) hacka hål i isen, i närhet av badstegen 2) sätta fyr i bastuspisen. Vi hade lite kul när gossarna sprang ut och skulle "svalka" av sig i vaken och fick lov att hacka upp den först, så kallt var det. Hua, säger jag. Modigt, modigt, att sedan bada. 

Isvaken dagen efter......


Senare på kvällen badade jag och mannen bastu, utan isvaksavsvalkande. Det var underbart skönt. Det är så mysigt att sitta i bastun på kvällen och titta ut på det vackra snölandsskapet.


Efter bastu var det middagsdags och soffhäng med tillhörande kaffe och Bailys. Gissa om vi sov som små grisar sedan?

Skymningen lägger sig, hur vackert är det inte


I dag var det dags för en skidtur igen. Vädret var fortfarande soligt, fast varmare -6. Sedan soffhängde vi lite innan det var dags att packa och åka hem igen.

Har vi det bra eller har vi det bra? Vem behöver Åre?
Inga kommentarer: