14 juli 2013

Så börjar den

Vilken då? Jo semestern. Tre veckor av ledighet ligger framför mig. Hur skönt som helst att slippa pendla och bo borta. Det är det bästa. ...ja, och så att få sova tills man vaknar av sig själv. Slippa taptot varje morgon.

Första dagen av semestern blev det en repa till Bakluckan, en av Sveriges största loppisar. Förr sprang jag där ofta, men nu åker jag ju hem över helgerna så det brukar bli en gång om året. En sak kan jag säga, hua så mycket folk och saker. Varm, riktigt varmt var det. Inte det optimala loppisvädret om man pratar med dem som säljer. Helst ska det vara svalare för då orkar de potentiella kunderna med att titta på allt. Och allt är ordet för dagen, det finns verkligen allt. 
Om vi köpte något? Jag inhandlade en semesterdeckare och en ostkupa. Glaskupan kommer jag att använda till dekoration. Fatet inunder blir väl....ja, ett fat. Den blev min för den nätta summan av 30 riksdaler. Ett fynd då glaskuporna brukar ligga på 200-500 kr. Boken? En tjuga. 
Mannen han fick saker sålda i stället. Nej, vi hade inget bord, men han tog en rövare och frågade en säljare om de kunde tänka sig att sälja några bord som han hade stående. Efter loppisen kom de hem till oss och tittade och då blev det affär :-) Sedan blev det fika med det trevliga paret som berättade om sitt kringflackande loppisliv. En trevlig stund i livet. 

Dagen avslutades på ön tillsammans med barnen. Sonen var på plats och hade dukat fint i vår nya berså. Grillat stod på menyn, hur gott som helst. Sedan satt vi ute till kvällen började bli kylig och hade det urmysigt. Sedan blev det segermatch för svenska damerna i fotbolls-EM. Vilken stämning på läktarna! Underbart.

Faksimil AB

Nu är det söndag och jag äter frukost framför en bedårande utsikt mot havet. Vädret är si och så, men i, jag har semester så det gör inte ett dugg :-)
 

Inga kommentarer: