21 juni 2014

Midsommarafton allt-i-ett

Midsommarafton blev en svensk sommardag-allt-i-ett, det vill säga ömsom sol ömsom regn, varm jacka på utomhus.Vi började med en sillunch på verandan(inte läge att sitta ute), bara mannen och jag. Gott och mysigt.Men sedan var det dags med sällskap. Det blev en mycket trevlig eftermiddag och -kväll, tillsammans med goda vänner.

Vi började med fika på bryggan, kaffe och cupcakes med jordgubbar. (De var hemkörda och inte så vackra....spritsen höll inte måttet, nog om det.) Varma jackor på, men det var mysigt ändå.

Sedan var det dags för 5-kampen, den ädla midsommarsporten.Ackompanjerad av ett glas rosé. Årets kamp bestod av golf (lägst antal slag), pilkastning (klassiker), badmintongolf (slå en badmintonboll i en ring som ligger på marken. Kan man ta patent på den?), kasta ring på en pinne och frågesport (med hjälp av ett frågespel).A. vann med flying colours. Grattis! Revanch nästa år?

Sedan var det grillning á la knytis. Lite av varje och allt var gott.Kvällen avslutades med mys på verandan. Tända ljus och terassvärmaren på (inte en varm kväll, precis). Tack A och D för en trevlig midsommarafton!Inga kommentarer: