6 mars 2015

Uppsamlingsheat vecka 10 a.k.a. It´s big snofsing up the tant time!

Så år våren på ingång.

Det är ljust när jag åker till jobbet. Det är ljust när jag åker hem från jobbet. Så härligt. Jag behöver ljuset och det har jag inte gjort på det sättet som nu. Det har ju varit en så mörk höst.
Ja, snön kom till sist. Men det var bara besvärligt, aldrig härligt ljust och lagom kallt. Det var varm och kallt och varm och kallt och varm och kallt, om vart annat. Det har gjort det vanskligt att köra bil. För att inte tala om att promenera. Mannen köpte till och med ett par dra-på-dubbar. Bra köp kan man säga. Förr var man tant när man satte på sig dubbar, men nu köper alla åldrar dubbar eller skor med inbyggda dubbar. Hur bra som helst! (och så behöver jag inte känna mig allt för tantig.)
Veckan har inneburit jobb + jobb, som vanligt. Vi slåss fortfarande med omorganisationen. Men, som jag sagt tidigare, det är bara att sitta still i båten. Göra sitt jobb och försöka lära sig allt nytt, så kommer all things good when time is due.

Sista deltävlingen i Mellon gick i lördags och Mums-mums gick vidare, som alla kunde räkna ut. Jag gillade numret men det visade sig vara rippat (från Dandypunk, ”The Alchemy of lights”). Samma upplägg och då blev jag inte SÅ glad. Jag gillar inte stöld. Jag gillar inte heller bortförklaringar. Det sistnämnda gällde det Hans Anderssons låt som är utgiven i Japan. Den ska diskas, pronto! Så är reglerna, herr Mello. (Nu låter jag som barnen i ostreklamen…).

 
Bild: Aftonbladet.se
 I år har vi inte besökt Båtmässan.(Ytterligare ett vårtecken.) Känner inget behov. Känner inte alls för det. Vi har vår pärla och ,ja , den behöver kanske en ny motor, men de som visas på mässan behöver man ha en betydligt större plånbok än vår. För att inte tala om alla båtar. Hua, he´ kost´ myche.

Födelsedagsplanering pågår lite smått. Jag har en plan för maten, men den är inte huggen i sten. Dyker det upp någonting smarrigare så byter jag genast ut det gamla. Nej, jag pratar inte om någonting annat än mat! Jag tänkte ha en vego/nyttigt-inriktning på det hele, med lite tillbehör som gör köttätarna lyckliga. Blir nog bra, ska ni se.
Sedan har frissan satt tände…jag menar saxen i mitt slitna hår. Resultatet blev urbra, är så nöjd. Det blev en s.k. lobb, en längre bob, som är populär nu. När mitt hår är kortare så kommer mina lockar fram så jag kan styla fram dem, mer eller mindre, eller så kan jag lämna håret som det är eller platta. Sa jag att jag var nöjd?

  
Sen har jag shoppat upp mig i de reor som florerat på nätet. Älskar rea, min plånbok gillar dem ännu mer. Har fått så mycket och bra saker för pengarna. Det är ju lätt att falla i fällan och handla bara för att det är billigt, men det misstaget har jag lärt mig den hårda vägen. Nu köper jag bara sådant som jag väntat in(”kommer nog snart på en rea nära dig”) och sådant som jag skulle ha köpt till fullpris. It´s big snofsing up the tant time!

En av mina reafynd. Denna från Ellos till skämmigt lågt pris....Inga kommentarer: