3 augusti 2015

Så har augusti gjort entré

Var det inte nyss juni och en förväntan om en underbar varm sommar? En förväntan, som för de flesta byttes i regnrockar, raggsockor och inomhusaktiviteter. 
Behöver vi stärka upp oss med D-vitaminer inför vintern? Det finns olika skolor i den frågan.

Augusti kan ju vara underbar, om den nu vill. Ljumma mörka kvällar med ljus och lyktor tända. En kräfta på tallriken som avnjuts i glada vänners sällskap kan ju aldrig vara fel? Men då ska det vara ljummet, tack. Inga dunjackor och filtar bara för ATT man ska sitta utomhus. Vi har tur som har en inglasad veranda där en terassvärmare gör tillvaron dräglig, om värmen fallerar.

Bild: www.skonahem.com/

I helgen var det dock hur mysigt som helst. Vi tog oss in till Norrtälje, tillsamman med våra urtrevliga grannar, och promenerade i Hamnfestivalområdet i Societetsparken. Ponnyridning, fotboll med spelare iklädda uppblåsta genomskinliga bollar, serveringar och uppbyggda mysområden gav en festlig inramning. 

Faksimil: Norrtelje Tidning
Vi kom mitt i brytet mellan barn- och vuxenversionen. Senare skulle diverse uppträdanden äga rum, men vi hade bokat bord på Åtellet, för att säkra upp en sittande middag ute, fast under tak vid regn. Fast vi satt inte längre bort än att vi hade ”hör”-plats!


Finns det något mysigare än att sitta utomhus i varmt väder och dela en måltid med familj och/eller vänner? Slår det mesta tycker jag. Gott var det också. Vi avslutade dagen hemma med att knäcka en champagne och skålade för sommaren och födelsedagsbarnet. Härlig dag, med ett härligt avslut.

Förra året, vid den här tiden så var det vaaaarmt och skönt och vi tog en båttur för att titta på Roslagsloppet. Det var tider det......

På väg nedför Blidösund, på väg hem.

1 kommentar:

Malin / Inte vego, men sa...

Håller med, god mat ute med de man tycker om är bland det bästa!