28 november 2015

Förkylning + dekorera

...och så stod förkylningen som spö i backen igen. Igen är ordet. Det är inte längesedan jag var förkyld. Har väl inte hunnit jobba upp toleransen för de ondsinta baseluskerna. Men nog om det, det går ju över med vila + Alvedon + lite mer vila....

I morgon är det första advent. Hua, tiden springer som den värsta rekordlöpare. Med tanke på hur jag mår var det bra att jag förberedde lite förra helgen. Utegranen var ju på plats sedan ett tag(toppen på en STOR gran som fick sluta sina dagar som ved.) Jag satte på ljusen, två slingor, så den här helgen var det bara att elda på. Fint blev det. Ett så kallat konstnärligt foto taget av mobilen.


Jag fick en trollhasselgren av en kollega. Den har sprayats med silverfärg och fick dekorera tv-rummet. Med några minipumlor och en batterislinga så lyser den upp ett annars mörkt hörn. (Ytterligare ett foto av tvivelaktig kvalité...)

 
 
I vardagsrummet hänger mina två silverstjärnor (ingen förnyelse där inte) och sprider julstämning. Resten får smyga sig på i mån av orken. (Hoho, var är du????)
 
Nästa helg kommer nog favoriten bland julsakerna fram: julkrubban. Köpt på Panduro för 100år, nåja 25 år sedan, och lagad men älskad. Påminner oss om reason for the season.
 
 
Nej, nu blir det en kopp kaffe och en saffransbulle. Hemlagad, för ett par veckor sedan och därefter parkerad i frysen för upptining i mikro när bullbegäret sätter in :-)
 
Ha en god lördag!
 

Inga kommentarer: