26 december 2010

En god fortsättning

Så var julafton och juldagen till ända. Det blev en fin jul. Familjen samlad, lagom med mat, lagom med julklappar och snön gnistrade. Kan man begära mer? För min egen del: att alla fick ha det lika bra.

Vi började julafton med frukost med skinksmörgås och många tända ljus. Tomten hade gjort en snabbsväng och lämnat några klappar i strumporna. Undertecknad fick en jättefin anteckningsbok. Vi satt en bra tag och bara mös.

Sedan var det dags att börja med maten. Fixa Jansson, skala potatis o.s.v. Vid 12 var det jullunch med lagom mycket julmat, en liten snaps, några sånger och gott humör. Även nu satt vi länge och hade det bra.

Popsen (han var en jättebra julvärd) presenterade "Kalle & hans vänner".  Under Kalle är det OK att vila sig om man är pömsig och det gjorde några.

Kaffedags efter Kalle och sedan var de dags för julklapparna. Som seden är, sedan några år i vår familj, var det dottern som delade ut klapparna. Det blev några stycken, trots att vi dragit ner på dem. men det var bra klappar och alla var nöjda.

Undertecknad var mer än nöjd då mannen gav mig en systemkamera i julklapp. Det var en total överraskning och jag blev jätteglad. Så nu blir det att läsa in sig på kameran, ska bli så kul att testa. Har redan tagit några bilder. Visar så snart jag kan....För övrigt har vi pratat, promenerat och spelat spel, bl.a. Kinaschack (som jag fick) och Bezzerwizzer Underhållning som dottern fick) och haft det väldigt bra.

I kväll sak vi åka hem till sonen som fyller år. Han ska bjuda på middag. Mysigt. Morgondagen bjuder på jobb, men sedan är jag ledig igen. Har jag det bra eller har jag det bra??

Inga kommentarer: