22 juni 2013

Så har det varit midsommarafton

Så blev det midsommar, hur dt nu gick till. Det var ju nyss maj.Tiden springer förbi mig den här tiden på året. 

Nåväl. Jag tog ledigt torsdagen innan midsommar och var på plats på ön på onsdag kväll. Företagsgrill stod på programmet. Nu är familjeföretagen just....familjeföretag så det blir inte så många, men desto merrier. Vi satt vi sjön och åt och trivdes. Småttingar som springer runt parat med lite kyla placerade dock dessertätande på verandan. Kvällen blev inte alltför sent. Jobbtröttheten tog överhanden och det var en arbetsdag för några på torsdagen.

Torsdag blev det städ och fix och lite bakning för svärmor och undertecknad, som var kvar på ön. Det var skönt att hinna undan och inte stå upp till knäna med göromål på midsommaraftonens morgon. Lååånga pauser med fika och stirrande på havet (mycket bra för själen) fanns också på programmet.

Midsommarafton då? För den manliga delen av familjen började det med båtfix. Inte mer sagt om det än att ibland blir saker och ting blötare än det ska vara...............
Under tiden så monterade jag färdigt den mycket traditionella jordgubbstårtan. Sedan var det dags för laxtårta. Också en tradition i familjen. 

Tårtan göms med fördel av en spetsparaply
 

Kl 13 var det dags för sillunch med "...armen i vinkel"-dricka och strålande solsken. Öns traditionella (Ja, jag vet. Men det är en traditionstyngd helg.)midsommarfirande gick av stapeln som vanligt på eftermiddagen. Nä, kanske inte precis som vanligt. Midsommarstången hade lite bråttom vid resandet att den fortsatte av bara farten ner åt andra sidan. mer tur än skicklighet att ingen skadades. Dans, fika, tårta och vila och grill på kvällen och hela familjen samlade och en lugn kväll med en underbar måne var begivenheterna resten av dagen.

I dag har vi tagit en båttur med sonens nya båt...inte lika bra väder, men härligt ändå.

Inga kommentarer: