17 augusti 2014

Den bästa festen av alla - kärlekens fest


I går var vi bjudna på bröllop. Bröllop är den härligaste festen av alla, eller hur. En dag att fira kärleken!


Vi har känt brudgummen sedan han var 9 år och hans familj lika länge. Bruden kom in i vårt liv när brudparet träffades (vi tackar Hälsingehambon för detta), så vi har en (folkdans-)historia ihop. Brudgummen är nämligen dotterns gamla danspartner och bruden är numera dotterns bästa vän. (Och partner in crime vad gäller Klassikern....)
Det var en underbar dag i Älvkarleby. Solen lyste på ett vackert brudpar. Stämningsfull vigsel med inslag av underbar sång till gitarrackompanjemang. Middagen hölls på officersmässen på Laxön, en fin ljus byggnad i (förra-)sekelskiftsstil.

På väg mot officersmässen där festen hölls
Medan vis väntade på brudparet så delades vi in i lag, enligt bordsplacering (bra icebreaker nr 1). Vi fick ett antal frågor på brudparet. De var inte allt för lätta, men det var kul att försöka minnas.

Passande namn på en av stigarna på Laxön
Inledningen var av en klass för sig då brudparet (under stort hemlighetsmakeri) gjort en film där paret åker från kyrkan, blir rånade på sitt fordon av en ninjako (!!!), springer genom Älvkarleby, simmar (!!) en bit och slutligen anländer till Laxön. I samma stund som filmen tar slut så anläder de IRL !! Underbart!!

Gästerna var placerade runt runda bord och i programbladet presenterades gästerna. Mycket bra idé, bra icebreaker nr 2. Dottern var toastmaster (som gjord för den uppgiften) och många ville hylla brudparet. 

Maten var i en klass för sig (brudgummen är en urbra kock, och hans kollegor stod för tillagningen). Middagen inleddes med tre urgoda kanapéer. Sedan var det buffé med grillat och underbara tillbehör. Desserten hade brudgummen delvis bakat, urgoda kakor, cupcakes, biskvier mmmmmm.

...och så fortsatte festen. 

Tack för att vi fick dela er stora dag, S och PM. Lycka till med allt.


Inga kommentarer: