2 mars 2012

Fire and snow

Uups, där gick nästan en hel vecka. Det är ohemuligt så fort tiden går. När man har roligt, brukar man ju säga. Jag kan meddela att det spelar ingen roll om man har kul eller inte, tiden går ändå.  Djupt eller hur? ;-)

Förra helgen så eldade vi upp hälften av allt granris (som var resultatet av detta). Det blev en mysig dag, som avslutades med att sonen, mannen och undertecknad satt i mörkret och grillade korv och mös. Det tänker vi upprepa denna helg, gäller både granriseldning och korvmys (nytt ord, snart i en ordbok nära dig). Dottern och svärmor adderas till myset. :-)

Här i Roslagen är snön kvar. Det är kallt på nätterna och solen försöker på dagarna, men lyckas inte få bort snön. Det känns ända som våren lurar bakom knuten. Fåglar drillar och det är mysigt i solskenet. Dock lurar benbrott och andra halkskador. Det är isigt överallt. Broddar eller skridskor anbefalles.

I dag ska vi avsluta vår husaffär. Båtsmanstorpet övergår nu i nya entusiastiska ägare. Hur härligt är det inte att få köpare som verkligen vill ha huset och redan älskar det. Underbart. Och de kommer att få uppleva detta, den blommande persiska syrenen:


Transl.: The spring is near. The birds are singing and the sun is shining and the snow is still here.... :-(

Inga kommentarer: