18 juli 2015

Blötlagd

Man kan ju prata om vädret, ett alltid populärt samtalsämne speciellt i dessa dagar. Vår mark runt sommarhuset är så vattenmättat så det har bildats stora pölar. Fast solen har faktiskt varit på plats mellan skurarna, vi ska faktiskt ge den credit för det...

Vad gör man när det regnar och solstolssittande är out of question? Vi har tagit tag i sommarhusets källare, som är alldeles för fuktig och fylld med några generationers bråte.
Det har varit kånkande och sorterande och upptäckter av diverse roliga minnen från föregående generation. Frågan "vad är det här för något?" har varit frekvent. Någon av fynden:


En Singer trampmaskin. Någon som vill köpa?

Två stormlyktor och en fotogenlampa med glaskupa. Dessa ska vi använda.
I samma anda så har vi även tömt de andra bodarna på sommarstället, så de kan inrymma det som ska behållas. Det ena boden fick sig några lager av diverse målarslattar (hittade i den nämnda källaren) och där ska vi ha regnrockar, flytvästar och annat som ska vara lättillgängligt. 

Före målning....

...och efter målning. Vitt och fräscht :-)
Tråkjobb? Nja, det har faktiskt varit skönt att ta tag i den sagda surdegen. Vi har, om sanningen ska fram, tagit det i lugn takt och fikat och pausat när man har känt för det. Det är ju trots allt semester :-)


Inga kommentarer: