14 februari 2012

Livet som arbetslös

....eller "mellan jobb" (låter ju lite hoppfullare) har börja. Den 9 februari var min första dag som arbetslös.

För sex år sedan var jag i samma situation, men den här gången är det helt annorlunda. Jag är en annan människa nu med ett annat självförtroende. Tyvärr hjälper det inte så mycket  när man är +50 och utslängd på en arbetsmarknad där man ska vara antingen:

1. yngre och med en arbetslivserfarenhet på 20 år (ung ska man ju INTE vara, Sverige har en arbetslöshet på 7,5 %. Spanien är värst med 22,9 %.)
                                 eller
2. man och ... ja, man ska vara man, helt enkelt.

Jag har precis avslutat en kurs där jag har fått papper på en del av min kompetens. Detta i ett område som jag tycker är mycket intressant, nämligen kvalitetsstyrning. Jag skulle gärna vilja fortsätta arbeta inom det området och hittar jag inget jobb kan jag tänka mig att köra i egen regi. Det är ju en lösning. Spännande eller hur?

Men än så länge har de arbeten jag sökt renderat i " tack för din ansökan, men tjänsten har gått till en annan sökande". Men skam den som ger sig. De vet inte vad de missar. :-)Transl.: I´m now "between jobs".  Not easy for a +50 to find a job if you´re not younger or a man....

1 kommentar:

Nina sa...

Förstår att det kan vara en tuff situation men med din fantastiska inställning lär det ju inte dröja länge förrän du får napp. Helt säkert!