27 maj 2012

Loreen & ABBA

Jag kommer så väl ihåg när ABBA  vann ESC 1974. Det var så totalt överraskande och omvälvande. ABBA kom med någonting nytt i det, till största delen, dammiga samlingen. De var före i tiden, därför vann de.
 
Källa: SVT.se

Underbara kommentatorer: Gina & af Sille´n. Källa: svt,se

Nöjda kompositörer! Källa: svt.se

I går var det omvälvande,men föga överraskande att Loreen tog hem tävlingen. Lägg ihop en helt fantastisk sångare och artist med en, både, slagkraftig men nydanande låt av Peter Boström och Thomas G:son och utför det i ett framförande som är nyskapande och et kan bara bli HELT UNDERBART.


AF:s Tobjörn Ek har redan sammanställt sin drömversion av nästa års ESC-final
platsen är naturligtvis Friends Arena i Solna, Stockholm och 
programledare ska vara Sarah Down Finer (en av mina absoluta favoriter all time) = två rätt av två! Hur det än blir så kommer det bli underhållande och väldigt bra, för det här kan Sverige. Ser fram emot eventet.



Nu var det inte bara ESC (va?) utan det var jobbajobba ute på ön. Lördag och i dag var det rensning av jordgubbsland, gräva land och så, trimma, trimma och trimma, samt gräsklippning. Blev hur fint som helst och om vi ser rätt blir det rekordskörd av jordgubbar i år. Mmmm....

Nackdelen med jordbruksarbete: smutsiga tassar.

Var inte oroliga, vi hann med fika på bryggan. Livet är gött!






Inga kommentarer:

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...