7 januari 2014

007. Den lilla rödhåriga flickan




Som liten var jag nyfiken, men ville gärna inte ta risker. Jag var blyg, blyg, blyg.
  
Jag älskade att läsa. När jag började skolan så var mitt stora mål att lära mig läsa så fort som möjligt. Så fort jag kunde det skulle jag börja låna böcker i skolbiblioteket och läsa, läsa, allt jag kunde. När allt var svårt så kunde jag alltid fly bort med hjälp av en bok.

Musik fanns det mycket hemma. Pappa sjöng och spelade och mamma och jag lyssnade mycket på musik. Musik var så viktigt för mig. Precis som med böckerna så var musiken en fristad.

Vi flyttade från Stockholm när jag var åtta och då började ett helt nytt liv för mig. Innan hade jag kamrater runt omkring mig, men nu blev jag ensam. Om jag var blyg förr, var det dubbelt så svårt nu. Nu blev musiken och böckerna ännu mer viktiga för mig…..

Som vuxen har jag slagits med min blyghet och vunnit. Musiken och böckerna har lika stor del i mitt liv och de är ibland en flykt, men oftast ett sätt att leva.

Bandhagens station 1957 (Mina första år tillbringades i Bandhagen, en då ny förort)
   Läs mer om Bloggutmaning365.

1 kommentar:

Liie sa...

Fint att du vunnit över blygheten!

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...