14 juni 2012

En torsdag i juli

Den här morgonen äter jag frukost med min man, som alltid, innan han åker i väg för att jobba. Ute är det modiga 18,9 och solen jobbar på sitt rykte. Jag hoppas det håller i sig över helgen. Vi ska på bröllop på lördag och önskar brudparet en vacker dag. Fast när jag och min man gifte oss för 28 år sedan regnade det ;-)

Fotbolls-EM: Jag såg matchen mellan Danmark och Portugal och hade så gärna unnat Danmark oavgjort, men icke. Nu vann Portugal med ett mål precis i slutet. Tyskland dängde till Holland, så nu ligger de oranga pyrt till. (Tyskland framstår mer och mer som vinnarkandidat.) Det är precis som det ska vara: inget är klart förrän domaren blåser över matchen.....och domaren den här matchen var svensk och gjorde en lysande insats. Hatten av för Jonas Eriksson.

Dagens schema? 1. Städa.. Ja, inte så upphetsande, men likväl ska det göras. 2. Söka jobb. AF vill att jag tar hjälp av en coach i mina ansträngningar, så i går så gick jag in på AF:s hemsida för att välja ett företag. Jag är ju som jag är så efter att läst igenom företagens presentationer så kollade jag upp dem finansiellt. Där försvann några.... Tillslut valde jag ett lite större företag med lång erfarenhet. Jag hoppas det blir bra. Förra svängen jag var arbetslös träffade jag en jobbcoach och det var ingen hjälp på vägen. Tester som visade på det jag redan kan och hjälp med CV, som inte behövde ändras något..... Den här gången vet jag vad jag vill ha hjälp med, så det blir nog bättre.

Dagens "aja-baja": teleoperatörerna vill styra trafiken på nätet och i.o.m. detta strypa användarnas chans att använda t.ex. Skype. Det här är en demokratifråga, inte en ekonomisk fråga, så den ska upp på bordet på regeringsnivå, tycker undertecknad.

Så var SAAB:s konkursbo inköpt av elbilstillverkaren National Electric Vehicle Sweden. Planerna är att bli ledande på elbilsmarknaden. Bra tanke. Ändrad inriktning är det enda som kan föra SAAB vidare och elbilar behövs i framtiden. Sedan får vi se hur många jobb det genererar i Sverige.

Slutar med en önskebild, ett par Braided High från Swedish Hasbeens. Så snygga och, hoppas jag, så bekväma....så adderar de några cm till min blygsamma längd :-) 
1 kommentar:

Skridskoänkans glada dagar sa...

tack snälla du som rusar in och säger så vänliga ord! O vilken lyllos som kan hitta snygga hasbeens i damstorlek!

Lycka till med jobbsökandet- till hösten ska jag också börja leta efter nya utmaningar.

Kram på dig!