12 december 2014

Julprasslet 12 december Juldekorera utomhus eller Varde Ljus

När november går över i december så är det lika härligt varje år att se alla upplysta utomhusgranar och ljusslingor i trädgårdar och på hus. Efter den oerhört mörka och trista november så är de tända juleljusen en tröst.

Det finns ju -ismer och inriktningar även på detta område (Va? Det menar du inte?) Vi uppe i kalla Norden brukar ju vara sparsmakade och dekorera med lite lagom upplysning och finess. En annan skola har dock smygit sig på det senaste årtiondet: The Art of the Overloaded House. Är en del av huset inte belamrat med ljusslingor har man misslyckats. Inspirationen kommer helt klar från det stora landet i väst.Till och med Vår Herre är lite avis när grannen brassar på. Snacka om Varde Ljus!
Några exempel:
Migrän någon?

Lite mer finess, kanske....
Den nordiska grenen dekorerar mer subtilt och med återvinnings- och ekologisk tanke
Man kan ta fram gamla sparkar/kälkar/skidor som inte används och dekorera med. Använda granris, kottar, ljusslingor, helt enkelt vad som finns till hands. Ljus, både elektrisk eller stearin. Blir hur fint som helst.

Välkomnande
Enkelt men effektfullt
Undvik dock att dekorera rörliga föremål såsom makens bil och grannens katt. Kan bli tråkiga eftermälen…

Inga kommentarer:

Att ha det som vanligt, men så bra

Min man och jag säger ofta till varandra, i dessa dagar, att vad bra vi har det.  Vi bor på landet, kan gå ut i gräset och solen när vi vi...